Nieuws

VMRE neemt Pro-Plan over

De vastgoedgroep Van de Moortel Real Estate (VMRE) kondigt de overname van Pro-Plan aan. Met de overname van Pro-Plan breidt VMRE haar netwerk uit naar Vilvoorde.

De syndicusactiviteiten worden worden verdergezet onder het merk Syncura, de marktleider in België. Syncura is met meer dan 30 jaar ervaring en meer dan 160 gekwalificeerde medewerkers dé specialist in beheer van mede-eigendom in zowel residentieel- (appartementen), commercieel- (kmo-units, hotels,...) als zorgvastgoed (assistentiewoningen).  

Syncura kende de laatste jaren een snelle groei. Bovendien werd sterk geïnvesteerd in goed opgeleide syndici en de nodige omkadering zoals een legal afdeling, een team verzekeringsexperts en een vergaande digitalisering en automatisering. Het Belgische syndicuslandschap wordt gekenmerkt door een sterke versnippering van het aantal syndicusbedrijven. De voorbije vijf jaar is er echter een sterke consolidatiegolf aan de gang rond een aantal grote spelers. Deze consolidatiegolf wordt medebepaald door een tekort aan erkende syndici, en wordt versterkt door de complexere wetgevende vereisten en noodzakelijke digitalisering.

De toekomst verzekeren

Het syndicuslandschap verandert vandaag de dag razendsnel. Niet alleen de technologische innovaties maar ook het steeds complexer worden van het juridisch, technisch en financieel beheer van mede-eigendommen brengen enorme uitdagingen met zich mee. Schaalvergroting is daarom een vereiste om verdere investeringen in IT en opleidingen van onze mensen draagbaar te maken. Dankzij de integratie van Pro-Plan kunnen we onze complementaire sterktes verder toekomstgericht uitbouwen. Dat is goed nieuws voor onze klanten en medewerkers.

Immo en verzekeringen

Vastgoedmakelaar React, een zusterbedrijf van Syncura, neemt de immoactiviteiten over van Pro-Plan en de verzekeringsactiviteiten worden ondergebracht bij zusterbedrijf Insures